Εάν θέλετε να με βρείτε, επισκεφτείτε το iFeed.gr!!!

Μονομάχος (The Greek Linux OS)

Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ είναι ένα λειτουργικό σύστημα LINUX που μπορεί να καλύψει όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις του χρήστη  κατευθείαν από το ίδιο το Live DVD. Πρόκειται για ένα παραμετροποιημένο Live DVD με βάση το Ubuntu, που με τις κατάλληλες προσθήκες έχει γίνει ένα ολοκληρωμένο και πανίσχυρο λειτουργικό σύστημα. Έχει γίνει προσπάθεια όλα σχεδόν τα παρεχόμενα προγράμματα καθώς και το ίδιο το λειτουργικό να είναι μεταφρασμένα στην Ελληνική γλώσσα,  υποστηρίζει πλήρως όλα τα γνωστά είδη  πολυμέσων  και στοιχείων του διαδικτύου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως Μedia Center.Περιέχει ακόμη πλήρη σουίτα γραφείου με λειτουργικό ορθογραφικό έλεγχο στα Ελληνικά και διαθέτει γραφικό περιβάλλον με καλαίσθητα γραφικά διαθέσιμα ακόμη και για υπολογιστές που δεν έχουν δυνατότητες πλήρους 3D  υποστήριξης. Έχει συμβατούς οδηγούς για όλα σχεδόν τα σύγχρονα υποσυστήματα ενός υπολογιστή (κάρτες γραφικών/ήχου) όπως και για πλήθος περιφερειακών (εκτυπωτές/ σκάνερ /ασύρματες κάρτες δικτύου) και πολύ χαμηλές απαιτήσεις σε πόρους συστήματος πράγμα που το καθιστά ιδανικό για χρήση σε φορητούς υπολογιστές. Περιλαμβάνονται ακόμη προγράμματα για επαγγελματική επεξεργασία εικόνας, βίντεο και ήχου όπως και όλα τα απαραίτητα για διαδικτυακή επικοινωνία  και μεταφόρτωση αρχείων από το διαδίκτυο. Είναι διαθέσιμες φυσικά όλες οι επίσημες ενημερώσεις  ασφαλείας υλικού που ισχύουν και για το Ubuntu μέσω internet οι οποίες εγκαθίστανται στο σύστημα αν το επιθυμεί ο χρήστης.



Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ αποτελεί ουσιαστικά το πιο πλήρες ΔΩΡΕΑΝ Ελληνικό λειτουργικό σύστημα…





ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ



Απαιτήσεις συστήματος:
Οι απαιτήσεις συστήματος για την πολύ καλή (δοκιμασμένα πάντα) λειτουργία του ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ έχουν ως εξής:DVD Rom X10 / Επεξεργαστής P4 2GH / 512MB μνήμης RAM / 4GB χώρος στον σκληρό δίσκο ή σε USB flash για εγκατάσταση / 64 MB κάρτα γραφικών / σύνδεση στο Internet / τουλάχιστον 8 GB χώρος στο σκληρό για εγκατάσταση μέσα από τα windows (wubi installer).



Ευκολία στη χρήση και την εγκατάσταση σε κάθε είδος υπολογιστή:



Εκκίνηση με το Live DVD //  Ο πιο απλός τρόπος για να πάρετε μια ιδέα για τις δυνατότητες και τις λειτουργίες του Μονομάχου είναι η χρήση του ως Bootable Live DVD. Αφότου γράψετε το ISO της επιλογής σας σε ένα άδειο DVD μπορείτε ακολούθως να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας με αυτό και σε 120” περίπου να έχετε φορτώσει τον Μονομάχο χωρίς να υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να προκαλέσετε κάποιο πρόβλημα στον υπολογιστή σας ή στα δεδομένα που περιέχει ο σκληρός σας δίσκος. (αναλυτικές οδηγίες για την δημιουργία Live DVD από το ISO και την εκκίνηση του υπολογιστή με αυτό θα βρείτε εδώ Link ).



Εγκατάσταση στο σκληρό δίσκο μέσα από τα windows //  Στις εκδόσεις monomaxos ver. 4.0 /ver.3.0 και monomaxos office (Ελληνική & Αγγλική) είναι πολύ απλή η εγκατάσταση στον σκληρό δίσκο μέσα από τα windows και η δημιουργία ενός dual boot συστήματος, όπου στην εκκίνηση του υπολογιστή απλά επιλέγετε αν θα ξεκινήσετε με τον Μονομάχο είτε με τα Windows (υποστηρίζονται και τα καινούργια windows7). Σε αυτή την περίπτωση έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύετε τις όποιες αλλαγές κάνετε στο σκληρό σας δίσκο χωρίς επίσης να υπάρχει κίνδυνος απώλειας δεδομένων ή κάποιας βλάβης στον υπολογιστή σας. Από την άλλη η απεγκατάσταση του Μονομάχου όταν αυτό χρειαστεί γίνεται σε μερικά δευτερόλεπτα και ο υπολογιστής επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση !!! ( αναλυτικές οδηγίες για την εγκατάσταση με την χρήση του Wubi-installer μέσα από τα windows δείτε εδώ Link).



Εγκατάσταση σε USB Flash disk //  Όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις του Μονομάχου έτσι και εδώ υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης του σε USB Flash Disk. Αυτή τη φορά όμως μπορεί να γίνει είτε εκκινώντας τον υπολογιστή με το Live DVD και “φτιάχνοντας”  το bootable USB μέσα από τον Μονομάχο με την επιλογή “Make a USB Startup Disk” όπως γινόταν μέχρι τώρα, είτε με τη χρήση μιας τροποποιημένης έκδοσης του Unetbootin ειδικά για τον Μονομάχο που δίνει την δυνατότητα να φτιάξουμε το bootable USB Flash Disk μέσα από τα windows, όπως επίσης και την δυνατότητα να εκκινήσουμε το Live DVD του Μονομάχου από τον υπολογιστή μας εάν αυτός δεν έχει DVD Rom κάτι απαραίτητο για τους κατόχους Netbooks (αναλυτικές οδηγίες για τα παραπάνω θα βρείτε εδώ Link).



Δύο εκδόσεις με τελείως διαφορετική κατεύθυνση:




 Monomaxos ver. 4.0 Gr & Eng // Ο Μονομάχος φτάνει πλέον στην έκδοση 4.0 συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος που είχε μέχρι τώρα (απλότητα / φιλικότητα προς τον προς τον αρχάριο στο Linux χρήστη / λειτουργικά όλα τα απαραίτητα για την απαιτητική χρήση ενός υπολογιστή / πολύ καλή υποστήριξη σε οδηγούς υλικού και προγράμματα / πολύ καλή υποστήριξη για την Ελληνική γλώσσα). Ο σκοπός αυτής της έκδοσης  είναι να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του μέσου Έλληνα χρήστη για λειτουργικό σύστημα χωρίς αυτό να υστερεί σε τίποτα από αντίστοιχες εμπορικές εκδόσεις (για την ακρίβεια υπερτερεί σε αρκετά σημεία όπως σταθερότητα/χαμηλές απαιτήσεις σε πόρους συστήματος/ ανοσία σε ιούς και άλλα καλούδια του διαδικτύου) και να απαρτίζεται μόνο από πακέτα ανοικτού λογισμικού “open source software” και από ελεύθερα για προσωπική χρήση προγράμματα “freeware software”. Βασίζεται πλέον στο Ubuntu 9.04 και έχει υποστεί πάρα πολλές βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση που έχουν ως εξής:



α) Προστέθηκε δυνατότητα εγκατάστασης του Μονομάχου μέσα από τα windows με την χρήση τροποποιημένου για την περίπτωση wubi-installer ώστε ακόμη και ένας αρχάριος με μερικά κλικ να μπορεί να στήσει πολύ εύκολα ένα dual boot σύστημα με έναν πλήρως λειτουργικό Μονομάχο όπου μπορεί να σώζει τις αλλαγές που κάνει και να πειραματιστεί χωρίς κανέναν κίνδυνο.



β) Έγινε πληθώρα σημαντικών αναβαθμίσεων σε οδηγούς συσκευών και εγκατεστημένων προγραμμάτων.



γ) Αφαιρέθηκαν πολλά, ουσιαστικά μη απαραίτητα για τον χρήστη πακέτα ώστε να μειωθεί σημαντικά το μέγεθος του DVD χωρίς όμως να περιοριστούν οι δυνατότητες.



δ) Έγιναν πολλές βελτιώσεις στο γραφικό περιβάλλον χωρίς όμως να αλλοιωθεί ο “χαρακτήρας” του Μονομάχου όπως τον έχετε συνηθίσει.



ε) Δίνεται πλέον η δυνατότητα της προσθήκης πολλών διαφορετικών χρηστών στον ίδιο υπολογιστή με δυνατότητα ρύθμισης των δικαιωμάτων τους ως προς τη χρήση του συστήματος.



στ) Υπάρχει πλέον δυνατότητα τροποποίησης ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη και εύκολη δημιουργία remastered DVD του Μονομάχου το οποίο έχει τη δυνατότητα να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε υπολογιστή μέσα από τα windows με την χρήση του τροποποιημένου wubi-installer που περιλαμβάνεται αυτομάτως σε αυτό ώστε να ξεγεύγει από την χρήση του  απλού Live CD.

Περισσότερες πληροφορίες :

Στο site: www.monomaxos.gr
             και
Στο επίσημο blog του: www.monomaxos-linux.blogspot.com

Τεχνική υποστήριξη εδώ:
www.linuxformat.gr/?q=forums/linux/monomaxos-linux

Διαφημίσεις




AdBanner Exchange